THC olie, wat is het nu eigenlijk?

THC is misschien wel het meest besproken werkzame bestanddeel in de cannabisplant. Dat komt vooral omdat dit de stof is die het high-effect veroorzaakt. En dat is voor veel mensen de voornaamste reden om cannabis recreatief te gebruiken. Maar THC is heel veel meer dan dat. Wil jij thc olie kopen of ben je benieuwd naar thc olie werking. Lees dan vooral verder!

 

Thc olie, waar denken we dan aan?

Na de ontdekking van THC hebben we gelukkig ook veel meer geleerd over alle andere werkzame stoffen in de cannabisplant. Deze stoffen noemen we cannabinoïden en tot nu toe zijn er 113 van ontdekt. Recent werd zelfs bekend dat een groep wetenschappers waarschijnlijk 21 nieuwe cannabinoïden heeft ontdekt.

Maar er is één cannabinoïden in het bijzonder die de reputatie van cannabis als medicijn een enorme boost heeft gegeven. We kunnen zelfs wel stellen dat dit bestanddeel een einde heeft gemaakt aan die zwarte geschiedenis. Deze cannabinoïden heet cannabidiol ofwel CBD. Dit is een niet-psychoactief bestanddeel dat bomvol medicinale voordelen zit.

Laten we samen een paar punten op een rijtje zetten!

1. THC en glaucoom behandelen

Een van de eerste voordelen die werd ontdekt is dat THC kan helpen om de druk in het oog te verminderen die glaucoom veroorzaakt. Als dit oogdrukprobleem niet wordt verholpen, kan dat leiden tot schade aan de oogzenuw en uiteindelijk zichtverlies. THC kan bij glaucoom-patiënten blindheid voorkomen.

2. Ontstekingen remmen

Ontstekingen binnenin het lichaam, en dan in het bijzonder chronische ontstekingen, kunnen een verscheidenheid aan ziektes veroorzaken. Waaronder ziekten die tot de dood kunnen leiden. Deze omvatten hart- en vaatziekten, kanker, artritis en zelfs depressies. Regelmatig THC consumeren kan bestaande ontstekingen stoppen en het ontstaan van ontstekingen voorkomen. Onderzoek toont aan dat THC dit doet door de productie van chemokine en cytokine te remmen. Deze moleculen zijn verantwoordelijk zijn voor het opwekken van de ontstekingsreactie in het lichaam. Dit is waardevol als je ziek bent, maar het kan ook preventief werken voor mensen die niet ziek zijn.

3. Pijn verlichten met THC

Een van de bekendste eigenschappen van THC is dat de stof in staat is om voor pijnverlichting te zorgen. Zelfs in een lage doses waar je niet high van wordt. De wetenschap begint nog maar net te ontdekken hoe dit precies werkt in het lichaam. Toch deed één onderzoek al een interessante duit in het onderzoekszakje door te stellen dat THC bepaalde routes in het centrale zenuwstelsel activeert die ervoor zorgen dat pijnsignalen niet worden overgedragen aan de hersenen. In de VS zorgt deze eigenschap er in ieder geval voor dat de opioïden epidemie die er gaande is, stagneert omdat mensen massaal overstappen op cannabis als pijnstiller.

4. Stress verminderen met THC

Men zegt wel dat stress een stille moordenaar is. En dat is ook wel zo. Stress kan zelfs de fysiek meest gezonde mensen beïnvloeden omdat we allemaal in meer of mindere mate vatbaar voor zijn. Bovendien leven we in een tijdperk dat overloopt met stressfactoren. We hebben vaak een drukke baan, een druk sociaal leven, veel verantwoordelijkheden en een telefoon die ons de hele dag in verbinding brengt met de rest van de wereld. Bovendien krijgen onze hersenen de hele dag door enorm veel informatie te verwerken; via de telefoon, op de televisie, in de winkels, onderweg.

THC is een krachtige ontstresser. Het kan in de juiste dosis een plezierig effect veroorzaken in het hoofd (de high) die ontspant en de zinnen verzet. Bovendien geeft het een ontspannen gevoel in het lichaam. Precies de reden dat waarom veel mensen ervoor kiezen om ’s avonds, na een zware dag op het werk, cannabis te gebruiken.

Meest Recent

Wel zo professioneel, de telefoon opnemen

Elke ZZP’er of persoon met een klein bedrijf weet hoe belangrijk het is om altijd goed bereikbaar te zijn. Helaas is dit simpelweg niet...

Magento 2: uitbesteden of zelf aan de bak?

Magento is een populair e-commerce platform dat al meer dan een decennium een robuust en functierijk platform biedt voor online bedrijven. Met de release...

Reizen en visum aanvragen: navigeren door het proces

Reizen is een verrijkende en opwindende ervaring die ons in staat stelt nieuwe culturen, keukens en landschappen te ontdekken. Voordat u echter op reis...

Beton in de badkamer: perfect voor een industriële look!

Je badkamer een industriële look geven kan een geweldige manier zijn om karakter en een unieke stijl aan je huis toe te voegen. Bij...

Stap voor stap je marketingstrategie ontwikkelen en implementeren

Het maken van een effectieve marketingstrategie is een complexe klus waarmee bedrijven tegenwoordig dagelijks te maken hebben. Marketing heeft als doel mensen te bereiken,...