Toepassing van industrial design voor B2B

Industrial design is een belangrijk onderdeel van productontwikkeling, zowel voor B2C- als B2B-producten. In B2B-producten speelt industrial design een belangrijke rol in het verbeteren van de functionaliteit, het gebruiksgemak en de uitstraling van producten.

Functionaliteit verbeteren

Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van ergonomische ontwerpen, die ervoor zorgen dat producten comfortabel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook om producten te ontwerpen die efficiënter zijn in gebruik.

Gebruiksgemak optimaliseren

Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van duidelijke en overzichtelijke interfaces, die ervoor zorgen dat producten gemakkelijk te begrijpen en te bedienen zijn. Ook kan industrial design worden gebruikt om producten te ontwerpen die veilig en betrouwbaar zijn in gebruik.

Uitstraling kan beter?

Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van aantrekkelijke ontwerpen, die ervoor zorgen dat producten een professionele en stijlvolle uitstraling hebben, passend in de huisstijl.  Daarmee worden de producten herkenbaar en onderscheidend. 

Voorbeelden

Er zijn veel voorbeelden van hoe industrial design kan worden toegepast voor B2B-producten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Machines en apparatuur

 • Furniture

 • Medische apparatuur

 • Logistieke systemen

 • Transportmiddelen

Conclusie

Industrial design is een belangrijk onderdeel van productontwikkeling voor B2B-producten. Door het toepassen van industrial design kunnen B2B-producten worden verbeterd op het gebied van functionaliteit, gebruiksgemak en uitstraling. Dit kan leiden tot een aantal voordelen voor bedrijven, zoals:

 • Verhoogde productiviteit

 • Verminderde kosten

 • Betere klanttevredenheid

 • Verhoogde concurrentiepositie

Tips voor het toepassen van industrial design voor B2B

Bij het toepassen van industrial design voor B2B zijn een aantal zaken belangrijk om te overwegen:

 • Kennis van de doelgroep: Het is belangrijk om de behoeften en wensen van de doelgroep te begrijpen. Dit helpt om producten te ontwerpen die aansluiten bij de behoeften van de gebruikers.

 • Kennis van de markt: Het is ook belangrijk om de concurrentie te kennen. Dit helpt om producten te ontwerpen die zich onderscheiden van de concurrentie.

 • Kennis van de technologie: Industrial design is een combinatie van creativiteit en technologie. Het is belangrijk om kennis te hebben van de beschikbare technologieën om producten te ontwerpen die haalbaar zijn.

Door rekening te houden met deze zaken, kunnen bedrijven de voordelen van industrial design optimaal benutten.  Bij www.teklab.nl begeleiden we innovatieve bedrijven in het hele proces van productontwikkeling. Met onze kennis en ervaring worden valkuilen tijdig herkent en opgelost en komen we sneller tot resultaat.

Meest Recent

Waarom een tweedehands traplift een slimme keuze is

Stel je voor dat je thuis een traplift nodig hebt, maar je budget is beperkt of je wilt simpelweg geen fortuin uitgeven aan een...

Slimme oplossingen voor het opbergen van tuingereedschap

Je kent het wel, overal in de tuin ligt gereedschap en je struikelt bijna over die rondslingerende hark of schop. Tijd om dit eens...

Het belang van regelmatig motoronderhoud

Als autoliefhebber weet je hoe essentieel het is om je motor in topconditie te houden. Regelmatig onderhoud is niet alleen cruciaal voor de prestaties,...

Hoe sneakers van sportkleding naar mode-icoon zijn geëvolueerd

Sneakers waren ooit puur functioneel, gedragen voor sport en lichamelijke activiteiten. De comfortabele rubberen zolen en flexibele stof maakten ze ideaal voor atleten. Maar...

Start met een schone lei: hoe je houten meubels goed reinigt

Voordat je begint met het behandelen of pimpen van je houten meubels, is het essentieel dat ze schoon zijn. Bijvoorbeeld, voor specifieke zorg en...